Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Netflix Yapımı Dizi: Guillermo Del Torro's Cabinet of Curiosities -Del Torro Tuhaf Sularda

Kısa hikayelerden oluşan antoloji dizilerini, filmlerini seviyorsanız bu yapım tam size göre.Sekiz bölümden oluşan ilk sezonu Netflix'te yayınlandı. Her biri farklı bir korku hikayesini anlatan bölümler,  Guillermo Del Torro'nun kendi seçtiği senarist ve yönetmenler tarafından hazırlandı.

Adını hayret, merak ve dehşet uyandırıcı nesnelerin muhafaza edildiği dolaplardan alan Cabinet of Curiosities'in en can alıcı noktası, H.P.Lovecraft'ın iki öyküsünün bu dizinin bölümleri arasında yer alması.Pickman'ın Modeli (Pickman's Model) Cadı Evi Düşleri (Dream in the Witchhouse) senaryoyu yazarken küçük değişikliklere uğrayarak diziye uyarlanmış."Lot 36-Depo 36" isimli ilk bölümde Tim Blake Nelson, Sebastian Roché, Demetrius Grosse ve Elpidia Carillo yer alıyor. Filmde, parasal açıdan sıkıntı çeken bir adam olan Nick borçlarını ödeyebilmek için açık artırmadan aldığı depodaki gizemli eşyaları satmanın peşinde. Burada bulduğu bazı kitapları ve bazı eşyaları bir antikacıya götürdüğünde elindeki kitapların çok para getireceğini ama bunun için kitapların dördüncüsünü de bulması gerektiğini öğreniyor. 

İkinci bölüm, Vincenzo Natali imzalı "Graveyard Rats-Mezarlık Fareleri". David Hewlett’in rol aldığı film, bir mezar hırsızının hikâyesini anlatıyor. Mezar hırsızı Masson, toprağa verilen varlıklı kişilerin pahalı eşyalarını ele geçirmek için labirent misali tünellerden geçerken bir yandan da kemirgenler ordusuyla boğuşuyor. Fareler cesetleri tek lokmada silip süpürürken Masson ve fareler arasında büyük bir mücadele yaşanıyor.

Üçüncü bölüm ise "The Autopsy-Otopsi" isimli David Prios bölümü. Nate Crave’in görev yaptığı kasabada gizemli olaylar yaşanmaktadır. Buldukları bir cesedi incelerken birtakım tüyler ürpertici olayın kayıp parçalarını bulabilmek için adli tıp uzmanı olan eski bir dostun yardımına başvurur.

Dördüncü bölüm, Ana Lily Amirpour’un "The Outside-Dış Güzellik"ı. Kendisini çirkin bulan ve iş yerindekilerle uyum sağlayabilmek adına popüler bir güzellik ürününü kullanmaya başlayan Stacey’nin bu ürüne alerjik olduğu ortaya çıkıyor. Görünüşü her kullanımda değişen Stacey, psikolojik açıdan da git gide dibe batmaya başlıyor.


H.P. Lovecraft’ın öyküsünden uyarlanan Pickman's Model-Pichkman'ın Modeli isimli beşinci bölümü  Keith Thomas yönetiyor. Yayınlanan ilk 5 bölüm arasında en güçlü hikayeye sahip olan bölümün başrolünde Ben Barnes yer alıyor.Ressam olan Will  okula yeni gelen ve garip bir kilişiği olan Pickman ile tanışır. Pickman’nin şiddet dolu resimlerini gördükten sonra kısa süreliğine korkunç hayaller görmeye başlar. Ne olduğunu anlamlandıramayan Will, Pickman’in kasabayı terk etmesi üzerine olayları arkasında bırakır. Aradan yıllar geçtikten sonra Pickman’nın kasabaya geri dönmesi ve Will’in resimleri tekrar görmesi üzerine hayalleri tekrar nükseder. Pickman’nın resimlerini insanların görmesini engellemeye çalışır.

Dream in the witchhouse -Cadı Evi Düşleri H.P. Lovecraft’ın öyküsünden uyarlanan bu bölüm dizinin 6.sırasında.. Bölümün yönetmenliğini Twihligt’tan tanıdığımız Catherine Hardwicke yapıyor. Başrolde ise Harry Potter serisinin yıldızlarından Rupert Grint yer alıyor.Bölümde ikiz kız kardeşinin ölümüne tanıklık eden Walter’ın kardeşinin ruhunun bir yerlerde kapana kısılmış olduğunu düşünerek onu geri getirmek için gösterdiği mücadeleyi anlatılıyor.

7. bölümün ismi The Viewing-Gösterim.Yönetmenliğini Mandy filminden tanıdığımız Panos Cosmatos yaptığı bölümün başrollerinde ünlü oyuncu Sofia Boutella ve Peter Weller yer alıyor. Bu bölüm seride günümüzde geçen tek bölüm olma özelliğini taşıyor.Milyoner biri hayran olduğu sanatçı ve bilim insanlarına hayatlarının deneyimini yaşayacaklarını söyleyerek bir araya topluyor. Deneyim esnasında yaşanan beklenmedik gelişmeler ile konukların ve ev sahiplerinin hayatları tehlikeye giriyor.

Yönetmenliğini 2014 yapımı Babadok filminden tanıdığımız Jennifer Kent’in yaptığı The Murmuring-Kuş Sürüleri isimli 8.bölümün başrollerinde The Walking Dead’in Rick Grimes’i Andrew Scott ve yine Babadook’tan tanıdığımız Essie Davis yer alıyor.Kuş bilimcisi olan Bradley çiftinin  gözlem yapmak için gittikleri bir adada kaldıkları evde kadının hayaletleri görmesiyle olaylar başlıyor. Hayaletlerin daha önce evde yaşayanların olduğunu çözen kadın geride kalan boşlukları da tamamlaya çalışmasını anlatıyor.

Sonuç olarak kısa öykülerden oluşan yapımları seviyorsanız, Guillermo Del Torro's Cabinet of Curiosities tam size göre.izlemediyseniz biran önce izlemeye başlayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad