Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Konusunda Cin Olmayan Türk Korku Gerilim Filmleri

2004 yılında gösterime giren Büyü filmi ile sinema sektörümüzde yepyeni sayfa açıldı.Türkiye'de korku film sektörü oluştu.Bu filmin devamında ardı ardına Cinli ve Dini temalı Filmler çekildi.İlk başlarda çekilen filmler ilgi görsede zamanla tekrara gidilmesi, kötü oyunculuklar, kötü senaryolar ve düşük bütçeli filmler bu tarz filmlere ilgiyi azalltı, seyircide ön yargı oluştu..Cinli filmlerden sıkılanlar için konusunda cin olmayan birbirinden güzel yerli yapım korku gerilim  filmleri listeledik.Buyrun listemize bir göz atın.

1-Güzelliğin Portresi -2019



Yıldızlar geçidi diyebileceğimiz filmde Burçin Terzioğlu,Birkan Sokullu,Melisa Şenolsun,Feridun Düzağaç gibi isimleri görüyoruz.Ana karakterimiz Nisan (Burçin Terzioğlu ) çocukluğunun geçtiği eve geri döner.Bu evde babasının korkunç sırları ile yüzleşecektir.Süpriz final,ters köşe filmleri seviyorsanız bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Filmin senaryosu Pınar Bulut ve Onur Koralp tarafından yazıldı, Umur Turagay yönetti.IMDB puanı:6.3


2-Htr2b Dönüşüm-2012



Tarzında tek olan bu yerli yapımda ,ormana yakın evlerinde bir ailemiz akşam yemeği için toplanıyor.Yasadışı bir klinikten kaçan , genleri ile oynanmış,vahşileşmiş kobaylar aileye yemeklerini zehir ediyor.Akşam yemeği hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.

Osman Evre Tolga filmin senaryosunu yazdı ve yönetti, Teoman Kumbaracıbaşı, Serkan Altunorak, Şamil Kafkas başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.4


3-Öteki Taraf -2017



Başrollerde Özcan Deniz,Meryem Uzerli,Aslı Enver gibi medyatik isimlerin yer aldığı film.Sevilen İspanyol yapımı gerilim filmi ' Karanlık Taraf' ın yerli uyarlaması.Filmde,başarılı bir iş adamı  yeni sevgilisi ile huzurlu bir hayat sürmektedir.Günün birinde eski sevgilisi reddemeyeceği bir iş teklifinde bulunur.

Özcan Deniz ve Avni Tuna Dilligil senaryoyu yazdı Özcan Deniz filmi yönetti.IMDB puanı:6.0


 4-Deccal-2015



Tarikat temalı bu filmde ana karakterimiz Duygu ,hastahaneden çıktıktan sonra Nurdan isminde oldukça varlıklı ,zengin bir kadınla tanışır.Bu kadın Duygu'ya her türlü maddi desteği sağlar.Nurdan'ın amacı nedir? Neden Duygu için maddi  yardım yapmaktadır.

Özgür Bakar-Alper Kıvılcım filmin senaryosunu yazdı, Özgür Bakar Yönetti.Öznur Serçeler, Bulut Köpük, Aykut Engin başrollerde oynadı.IMDB puanı:3.5


5-Alamet-i Kıyamet Tarikat -2016



Elif, genç ve güzel bir kadındır ve yalnız yaşamaktadır.Elif aynı zamanda hamiledir.Yaşadığı apartmandaki tüm komşuları birbirinden garip kişilerdir.Gün geçtikçe komşuları Elif'e yakınlaşmaya başlar.Komşuların amacı nedir? Bu yakınlaşmanın ardında ne vardır ? Cevapların hepsi 2016 yapımı bu filmde.izlemediyseniz buyrun.

Doğa Can Anafarta filmin senaryosunu yazdı ve yönetti.Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin, Murat Onuk başrollerde oynadı.IMDB puanı:4.5


6-Baskın- Karabasan 2015



Türk korku sinemasının gururu diyebileceğimiz bir film Baskın-Karabasan.2015 yılında tüm dünya ülkelerinde çok sevildi,izlendi, festival festival gezdi.2015 yılı  en sevilen korku film listelerinde ilk ona girdi.Filmde, 5 kişilik polis ekibimize gecenin bir vakti  yardım çağrısı geliyor,terk edilmiş eski bir karakola gidiyorlar.Saat ilerledikçe bu görev hayatta kalma savaşına dönüyor.

Can Evrenol ve Cem Özüduru senaryoyu yazdı, Can Evrenol filmi yönetti.Görkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak başrolelrde oynadı.IMDB puanı:5.8


7-Ümmü Sibyan-Zifir -2014



Lise son sınıf öğrencisi bir grup genç eğlenmek için gecenin bir vakti gizlice okudukları okula girerler.Gecenin ilerleyen saatlerinde eğlencenin dozunu kaçırılar, ruh çağırmaya karar verirler.Filmiçerdiği erotizm dolu sahneler sebebi ile çok tepki çekmişti.Sinemalardan sonra internete sansürlenerek yüklendi.

Serhat Hasanoğlu ve Muharrem Dokur senaryoyu yazdı, Efe Hızır filmi yönetti.Rabia Kaya, Mustafa Kırantepe, Ceren Yüksekkaya başrollerde oynadı.IMDB puanı:2.7


8-Konak-2009



Bir grup genç filmlerini seviyorsanız ve bu filmi izlemediyseniz tavsiye ederiz.Filmde üniversite öğrencilerimiz öğretmenlerinin verdiği ödevi yapmak için eski bir konağa gider.İlerleyen saatlerde kendi gerçekleri ile yüzleşmeye başlarlar.Süpriz final seviyorsanız tam size göre.

Mehmet Turgut ve Funda Çetin filmin senaryosunu yazdı, Cem Akyoldaş yönetti.Ogün Kaptanoğlu, Sevil Uyar, Pashan Yılmazer başrolerde oynadı.IMDB puanı:3.4


9-Araf -2006 



Türk korku sinemamızın ilk örneklerinden olan bu filmde, Eda, yaşadığı yasak ilişkiden hamile kalmıştır.Çocuğu doğurmak istemez ve kürtaj ile aldırır.Bu hatası beklenmedik sonuçlara sebep olur.Filmin başrollerinde Murat Yıldırım ve Akasya Asıltürkmen'i izliyoruz.Murat Yıldırım'ın kariyerindeki ilk filmlerden biri diyebiliriz.

Hakan Bilir ve Biray Dalkıran filmin senaryosunu yazdı, Biray Dalkıran yönetti.IMDB puanı:2.4


10-Naciye -2015



Psikolojik Gerilim  tarzındaki bü filmde, başrolde Derya Alabora'yı görüyoruz.Naciye , bunalıma girmiş ,kişisel sorunları olan orta yaş bir kadındır.Kendi evi olduğunu düşündüğü bir evin sakinlerine dadanır ve rahatsız eder.FilmTürkiye dışında diğer ülkelerde de çok sevildi, ilgi gördü.

Lütfü Emre Çiçek senaryoyu yazdı ve filmi yönetti.Derya Alabora, Esin Alpogan, Görkem Mertsöz başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.4


11-Ada-Zombilerin Düğünü-2010



Korku Komedi tarzındaki bu yapımda birbirini uzun süredir tanıyan beş kişilik arkadaş grubu,ortak bir arkadaşlarının düğününe katılmak için Büyükada'ya gider.Erhan,düğünü kaydetmek için yanında kamera getirmiştir.Çekim yaparken birden düğünü zombiler basar.Günümüzün sevilen komedi yıldızı Onur Buldu'yu ilk defa bu filmde izlemiştik.

Murat Emir Eren ve Talip Ertürk filmin senaryosunu yazdı ve yönetti.Ozan Ayhan, Esra Rusan ve Onur Buldu başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.3


12-Sandık-2018



Bursa'nın Turan köyünde bir sabah ilginç durumlar yaşanmaya başlar. Her şey o sabah köyün üstünden geçen ve kimin yönettiği belirlenemeyen helikopterlerin, aşağıya bıraktığı sandıklarla başlamıştır. Bu esrarengiz sandıkların içerisinden garip sülükler çıkmakta ve genetiğiyle oynanmış bu sülükler köy halkını feci bir felakete sürüklemektedir. Bölgedeki halkın bir kısmı sülüklerden tuhaf bir hastalık kapar ve diğer sağlıklı olan kesim hastalıktan korunmak için mücadele etmeye başlar. 

Büşra Ak ve H.Mücahit Pehliven filmin senaryosunu yazdı, H.Mücahit Pehlivan yönetti.Celal Bıyıklı, Adnan Tunalı, Çağlar Ozan Aksu başrollerde oynadı.IMDB puanı:4.4


Av-2017



Çekimleri daha çok dış mekanlarda gerçekleşen bu filmde ,iki haydut genç çiftimizin evini basıyor.Baskın sırasında erkek ölür, Ayşe kaçmayı başarır.Haydutlar yanlarına arkadaşlarınıda alarak Ayşe'nin peşine takılırlar.Şehirde başlayan kovalamaca ormanda devam eder .Ayşe avmıdır yoksa avcımı..izleyin karar verin.Filmde çok fazla küfür olduğu için çocukların yanında izlemeyin.

Deniz Cuylan ve Emre Akay filmin senaryosunu yazdı Emre Akay yönetti.Billur Melis Koç, Ahmet Rıfat Sungar, Yağız Can Konyalı başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.3


Konusunda cin olmayan, birbirinden güzel birkaç film sıraladık.Hepsi bu kadar değil tabiiki..İzlemedikleriniz varsa izlemenizi tavsiye ederiz.Listede göremediğiniz filmleri yoruma yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad