Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Gerilim Severler İçin Netflix Yapımı 10 Filmi Önerisi

Dijital içerik üreticisi Netflix, kendi üretimi filmler ile her geçen gün  abone sayısını katlayarak büyütüyor.En iyi yönetmen ve oyuncular ile birçok kategoride filmler çekmeye devam ediyor.Netflix üzerinden izleyebileceğiniz birbirinden güzel 10 gerilim filmi tavsiyesinde bulunduk.Filmlerin hepsi Netflix yapımı,kendi üretimi.Buyrun listemize bir göz atın.

1-Fractured-Kırılma 2019



Ray Monroe eşi Joanne ve kızları ile Minneapolis'e gitmek için arabaları ile yola koyulur.Yolculuk sırasında kaza geçiren aile soluğu hastahanede alır.Kazada yaralanan kız için tomografi çekilmesi gerekmektedir.Anne kız tomografiye girerler.Baba Ray, eşi ve kızının çıkmasını beklerken bir tuhaflık olduğunu fark eder.

Alan B.McElroy senaryoyu yazdı.Brad Anderson yönetti.Sam Worthington, Lily Rabbe ve Stephen Tobolowski başrollerde oynadı.Filmin IMDB puanı:6.4..Süpriz final- ters köşe filmleri seviyorsanız kaçırmayın.

2-The Platform-2019


 
İspanyol yapımı bu film,dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor.Her hücrede iki kişinin kaldığı bu hapishanede, yemek  günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir.Üst kattakilerin karnı doyarken alt kattakiler kalan artıkları yemektedir.Bir gün gözünü hapishanenin 33.katında açan ana karakterimiz Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile iş birliği yapacaktır.

İspanyolca ismi El Hoyo olan bu filmin senaryosunu David Desola ve Pedro Rivero yazdı. Galder Gaztelu Urrutia yönetti.Ivan Massague. Zorion Eguileor ve Antonia San Juan başrollerde oynadı.Filmin IMDB puanı:7.0

3-Rebecca-2020

Usta yönetmen Alfred Hitchcock'un 1940 tarihli aynı isimli filminin yeniden çekimi olan bu yapımda, genç ve saf bir kadın Maksim de Winter isimli adamla evlenir.Başlarda herşey yolunda gibi görünsede zamanla kocası ve evdeki çalışanların, evin eski hanımı olan Rebecca'yı unutamadığını fark eder.

Yeniden çekim olan bu filmin senaryosunu Jane Goldman ve Joe Shrapnel yazdı, Ben Wheatley yönetti.Lily James, Armie Hammer ve Kristin Scott Thomas başrollerde oynadı.Filmin IMDB puanı:6.0..Psikolojik gerilim filmlerini seviyorsanız bu filmi izlemelisiniz.

4-Bird Box-Kuş Kafesi-2018



İnsanları sadece bir bakışta yok eden kötü bir güç tüm dünyayı etkisi altına almıştır.Malorie ve iki çocuğu bu kötülükten korunmak için çaba sarf edecek,  kötülüğün ulaşamadığı uzaktaki bir noktaya  doğru yolculuğa çıkacaktır.Gösterildiği yıl çok büyük ilgi gören,viral olan bu film uzun zaman en çok izlenen filmler listelerinde zirvede kaldı.

Senaryoyu Eric Heisserer yazdı, Susanne Bier yönetti.Sandra Bullock, Trevante Rhodes ve Sarah Paulson başrollerde oynadı.IMDB puanı:6.6

5-Gerald's Game- Oyun-2017

Güzel bir haftasonu geçirmek isteyen Jessie ve Gerald çifti kendilerine ait göl evlerine giderler.Tatillerine biraz fantazi katmak isteyen çift kelepçe ile oyun oynamak ister.Gerald'ın kalbi bu fantaziyi kaldıramaz ve orada ölür.Jessie elleri kelepçeli olarak karyolaya bağlı kalır Film, Stephen King'in 1992 tarihli aynı adlı romanından uyarlandı.

Mike Flanagan senaryonu yazıp filmi yönetti.Carla Gugino ve Bruce Greenwood başrollerde oynadı.IMDB puanı:6.5

6-The Unforgivable-Affedilmeyen-2021

15 yıl hapishanede kalan Ruth,tahliye edilmesinin ardından kardeşinin yanına gider.Ruth kendine yeni bir hayat kurmak istemektedir.Ancak öldürdüğü iki polisin akrabaları peşini bırakmayacaktır.

Psikolojik gerilim tarzındaki bu filmde başrolde Sandra Bullock'u izliyoruz.Peter Craig ve Hillary Seitz senaryoyu yazdı, Nora Fingscheidt yönetti.Vincent D'Onofrio ve Jon Bernthal başrollerde Bullock'a eşlik etti.IMDB puanı:7.1

7-Old People-Yaşlılar-2022

Almanya yapımı bu filmde, Ella kız kardeşinin düğününe katılmak için iki çocuğu ile birlikte daha önce hiç gitmediği aile kasabasına gider.Düğünün ardından iki kardeş dinlenmeye çekilir.Bu sırada kasabada bir fırtına yaşanır.Fırtınanın etkisi ile kasabada bulunan huzur evindeki yaşlılar huzursuzlanmaya başlar.Saldırgan tavirlar gösterirler.

Filmin senaryosunu Andy Fetscher yazdı ve yönetti.Louie Betton, Paul Fabnacht  ve Melika Foroutan başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.1

8-No Exit-Çıkış Yok-2022

Fırtına sebebi ile yolların kapandığı bir gece mahsur kalan insanlar, bir dinlenme tesisine sığınır.Hasta annesini ziyaret etmek için yola çıkan Darby'de kar fırtınasından korunmak için bu tesise gelir.Darby tesise girmeden önce, dışarıda park edilen arabaların birinin içinde kilitli bir kız çocuğu görür.Dış dünya ile iletişimin tamamen kesildiği bu ortamda Darby, kızı içerideki insanların hangisinin kaçırdığını bulmaya çalışır.

FilmTaylor Adams'ın ülkemizde 'Çıkış Yok' adıyla basılan gerilim romanından uyarlandı.Andrew Barrer senaryoyu yazdı, Damien Power yönetti.Havana Rose Liu, Danny Ramirez ve  Dale Dickey başrollerde oynadı.IMDB puanı:6.1

9-The Perfection-Mükemmellik-2018

Filmhayallerinden vazgeçmek zorunda kalan bir viyolonsel dahisini konu alıyor.Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayatından fedakarlık yaparak okulu bırakır.10 yıl sonra yolu tekrar eski okuluna düşer.Okulda en yetenekli öğrenci olan Lizzie ile tanışır.Lizzie çıkmayı planladığı tatile Charlotte 'u davet eder.İkili beraber tatile çıkar fakat her ikisininde hayatı beklenmedik şekilde değişecektir.

Eric C.Charmelo ve Nicole Snyder senaryoyu yazdı, Richard Shepard filmi yönetti.Allison Williams, Logan Browning ve Alaina Huffman başrollerde oynadı.Filmin IMDB puanı:6.2

10-Cargo-Kargo-2018

Aynı adlı popüler bir kısa filmden uyarlanan Avustralya yapımı bu film,Zombi kıyametinin ortasında kalan bir baba  bebeğinin hkayesini anlatıyor.Andy'nin karısına virüs bulaşmış ve ölmüştür.Eşini kaybetmesinin ardından çocuğu ile tek başına kalan  baba çocuğu Rosie için bir yuva aramaya başlar.

Filmin senaryosunu Yolanda Ramke yazdı.Yolanda Ramke ve Ben Howling filmi yönetti.Martin Freeman.Simone Landers ve Caren Pistorious başrollerde oynadı.Filmin IMDB puanı:6.3

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Yorum yazarken seviyemizi koruyalım.Küfür ve hakaret içeren yorumlar silinecektir.

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad