Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Üç Harfliler Serisinin Yeni Filmi Nazar İzleyicilere Korku Dolu Dakikalar Vaad Ediyor

 


TME Films ile Muhteşem Film yapımcılığında çekilen  filmin yönetmen koltuğunda Melodi Tözüm  oturuyor. 

Filmin konusunu, torun sahibi olmak için cinlerle anlaşma yapan ancak bu anlaşmaya uymayan bir kadının yaşadığı olaylar oluşturuyor. Zeliha, torun sahibi olma umuduyla üç harflilerle anlaşma yapar. Ancak, torunu Nazar'ı, adet olup kadınlığa ilk adımını attığında onlara vermek zorundadır. Oğlu ve gelini zamanı geldiğinde anlaşmaya uymaz, bu nedenle Nazar’a karşılık üç harfliler tarafından kurban edilirler. Zorlu bir kaderle yüzleşen Zeliha, büyüye tövbe edip torununa adanmış bir yaşam sürmeye karar verir. Ta ki Nazar, 17 yaşında cinsel istismara maruz kalıp acımasızca öldürülene kadar. Torununun acı dolu ölümü Zeliha’da intikam arzusu uyandıracaktır.

Son yıllarda yerli korku filmlerinde karşımıza çıkan diğer kadın yönetmenlerin aksine, Melodi Tözüm bir “kadın” öyküsünü feminist bir bakış açısıyla ele alırken kadın bedeni teşhiri gibi istismara yönelik her türlü adımdan uzak durarak, gerçek anlamda kadın bakışıyla bir hikâye kurmayı da başarıyor ve kadın yönetmenler arasından da bu entelektüel duruşuyla daha baştan sıyrılmayı başarıyor. Üstelik alt metne eklediği üniversite öğrencilerin barınma ve ekonomik problemleri de cabası…

Finale doğru climax'e ulaşıldığı sırada bol flashback sahne ile olayların açıklanmaya çalışılması ile Siccîn serisinin bazı filmlerinde karşımıza çıkan ve iyi bir havas alimi tarafından verilen bir vaaz ve öğütlerin yer aldığı sahnelere benzer şekilde; bu filmde de gündelik ibadetlerini yerine getiren Suna karakterinin diğer kadın karaktere “şükretmekle ilgili vaaz verdiği” sahne tempoyu düşürse de bunlara da filmin “nazar boncuğu” olarak bakmak gerekildiğini söylemek gerekiyor, zira bu yıl gösterime giren kendisi dahil 10 yerli korku filmi arasından tek hamle ile sıyrılarak ilk sıraya yerleşmeyi de rahatlıkla başarıyor.

Sonuç olarak Üç Harfliler: Nazar; hem alt metinleri, hem olay örgüleri ve çatışmaları, hem kadın yönetmen gözüyle anlatılan feminist bir film olması ile sınıfı fazlasıyla geçmeyi başarıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad