Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Korku Seansı Serisi İle Tanıdığımız Rahibe Valak'ın Gerçek Hikayesini Biliyormuydunuz ?

Korku Seansı Serisi'nde izlediğimiz Warren'lar 1970'lerde Güney İngiltere'deki perili Borley kilisesine yaptıkları bir gezi sırasında bir “hayalet rahibe” ile karşılaştılar.Efsaneye göre, bu hayalet yüzyıllar önce bir keşişle ilişkisi olduktan sonra manastırın tuğla duvarlarına diri diri gömülen bir rahibeydi.Lorraine Warren bir gece yarısı kilise mezarlığında o hayaletle yüz yüze geldi ve yara almadan oradan ayrıldı..Lorraine Warren'ın yaşadığı olay ve yönetmen James Wan'ın hayal gücü, The Conjuring serisinde Valak'ı bize korkutucu rahibe olarak gösterdi.

Her ne kadar Valak (The Nun) “Conjuring” filmi ile tanınmış olsa da, bu korkunç iblisin hikayesi aslında yüzyıllar öncesine uzanıyor.Eski kitaplarda Valak bir rahibe şeklinde değil, yılanları çağırma yeteneğine sahip uğursuz bir çocuk olarak yer alıyor.17. yüzyıldan kalma bir metne göre Valak, yılan gibi bir ruh lejyonunu kontrol ediyor yılanları çağırabiliyor.İki başlı bir ejderhaya binen melek kanatlı bir çocuk gibi göründüğü söylenen Valak'In özel gücü, 30 şeytandan oluşan bir orduyu yönetirken yılanları ve gizli hazineleri bulunmaktır.
Valak olarak adlandırılan bu şeytani varlık, aslında rahibe görünüşünde değil. Bu varlıktan birtakım somut kaynaklar da söz ediliyor! Mitolojide böyle bir varlık var ve büyü kitaplarının çoğunda da ismi geçiyor.Valak, cehennemin büyük başkanı olarak bilinen, son derece şeytani bir varlık. Bu varlık o kadar şeytani ki bütün kötü güçlere hakim olduğu söyleniyor.Bazı büyü kitaplarında küçük erkek çocuğu görüntüsünde, melek kanatları olan ve çift başlı bir ejderhaya binen bir varlık olarak tasvir ediliyor. Bazılarında ise yılan olarak gösteriliyor. Yani, birçok şekle bürünebiliyor. Süleyman Peygamber’in kendine bağladığı cinlerden altmış ikincisi olarak biliniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad