Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Gerçek Hikayeden Uyarlama Gerilim Filmi Kar Kardeşliği Netflix Tarafından Yayınlandı.

 

Netflix'te yayınlanan Kar Kardeşliği (La Sociedad de la Nieve), 1972 yılında And Dağları'nda meydana gelen bir uçak kazasından sağ kurtulan bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini konu ediyor. Yönetmenliğini Juan Antonio Bayona'nın üstlendiği film, gerçek bir hikayeden uyarlanmış olmasıyla da dikkat çekiyor.

 Uruguay'ın Montevideo şehrinden Şili'ye giden bir ragbi takımını taşıyan uçak, And Dağları'nda dağa çarparak düşüyor. Kazada 45 kişi hayatta kalıyor, ancak kendilerini buzulda mahsur kalmış buluyorlar. Yiyecek ve su sıkıntısı çeken, soğuktan donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bu insanlar, hayatta kalmak için her şeyi yapmaya hazır.

Film, bu zorlu mücadeleyi gerilim dolu bir şekilde anlatıyor. Hayatta kalmak için verilen mücadelenin yanı sıra, insanların hayatta kalma içgüdülerinin de etkisini görüyoruz. Filmin en etkileyici sahnelerinden biri, insanların hayatta kalmak için insan eti yemeye karar verdikleri an. Bu sahne, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan oldukça zorlayıcı bir deneyimi gözler önüne seriyor.

Kar Kardeşliği, hem gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması hem de gerilim dolu anlatımı ile öne çıkıyor. Film, hayatta kalma mücadelesinin ne kadar zor ve acımasız olabileceğini gözler önüne sererken, aynı zamanda insanlığın inanılmaz dayanıklılık gücünü de hatırlatıyor.

Kar Kardeşliği yayınlandığı ilk gündne itibaren Netflix te yer alan en çok izlenne film oldu.Kazanın yaşandığı gerçek ortamda And dağlarında çekildi.İspanya' nın bu yılki yabancı dilde en iyi film Oscar adayı oldu.Filmin senaryosunu Juan Antonio Bayona ve Bernat Vilaplana yazdı ve Juan Antonio Bayona yönetti.Enzo Vogrincic Roldan, Simon Hempe ve Matias Recalt başrollerde oynadı.IMDB puanı:7.9 

Hayatta kalma filmlerini seviyorsanız bu filmi kaçırmayın bir an önce izleyin.Gerçek hikayeden uyarlanması ve sinamaseverler tarafından yaşanan bu trajedinin bilinmesi filmi daha da çekici kılıyor.İyi seyirler dileriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad