Type Here to Get Search Results !

Bottom Ad

Son Yılların Efsanesi, The Conjuring Evreni. Evrende Hangi Filmler Var, Hangi Sıra İle İzlenmeli ?

 James Wan son yıllarda yıldızı parlayan, sinema sektörünün en önemli isimlerinden biri kuşkusuz.2013 yılında yönettiği The Conjuring- Korku Seansı filmi ile sinema sektöründe yepyeni bir sayfa açtı.Paranormal araştırmacı  Ed ve Lorraine Warren çiftinin gerçek kayıtlarına dayanarak oluşturulan bu film ilerleyen yıllarda evren olacak, devam filmleri gelecek, filmdeki karakterlerin kendi filmleri çekilecekti.Gelin hep beraber bu evrene göz atalım.


The Conjuring-Korku Seansı 2013

Korku Seansı evreni ile ilk tanıştığımız bu film,Perron ailesinin 1971 yılında yaşadığı gerçek olayları konu alıyordu.Perron ailesinin evi şeytani bir varlık tarafından esir alınmıştı.Ed ve Lorraine çifti ailemize yardımcı oluyor şeytani varlığı kovuyordu.Filmin açılışında başka bir gerçek hikaye olan Annabelle bebeği izlemiştik.Bu film çok sevildi çok büyük ilgi gördü.Korku Klasiği oldu diyebiliriz.

Filmin senaryosunu Chad Hayes ve Carey W.Hayes yazmıştı.Yönetmenliğini James Wan yaptı.Vera Farmiga; Lorraine Warren , Patric Wilson' da Ed Warren karakterine hayat verdi.Her ikiside rolleri ile bütünleşti ikon oldu.

Annabelle 2014


Korku Seansı'nın açılışında izlediğimiz oyuncak bebek Annabelle, filmin en dikkat çeken öğelerinden biri oldu.Ed ve Lorraine çiftinin başka bir paranormal araştırması idi bu bebek.1970 yılında Donna isimli genç bir kadına, annesi tarafından bir bez bebek hediye ediliyordu.Donna ve arkadaşları bebeğin lanetine maruz kalıyordu.

2014'te yayınlanan solo filmin konusu biraz daha farklı oldu.Eşine tutkun koca John Form, karısı Mia'ya bir oyuncak bebek hediye alır.Hamile olan Mia, gelinlik giymiş oldukça farklı görünen bu bebeğe çok sevinir.Bu bebek lanetli ve korkunç sırlar taşımaktadır.

Annabelle filminin senaryosunu Gary Douberman yazdı, John R.Leonetti yönetti.Yapımcılığını James Wan ve Peter Safran üstlendi.Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard başrollerde oynadı.Korku Seansı'ndan ayrı olarak Annabelle de seri olacak devam filmleri gelecekti.

Annabelle bebeğin gerçek hikayesini buradan okuyabilirsiniz.

The Conjuring-Korku Seansı-2 - 2016

İlk filmin ilgi görüp büyük hasılat etmesinin ardından ikinci film kaçınılmaz oldu.Serinin ikinci filmi tüm dünyada Enfiel Poltergeist olarak bilinen Ed ve Lorraine çiftinin başka bir paranormal araştırmasını konu alacaktı.1977 yılında Hodgson ailesinin yaşadığı bu olaylar BBC televizyonu tarfından belgelenerek arşivlendi.Youtube üzerinden filme konu olan ailenin gerçek video kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

Korku Seansı 2 de üç farklı korku karakteri ile tanıştık.Rahibe Valak, Crocked Man-(Çarpık Adam) ve evinde yabancı istemeyen eski ev sahibinin hayaleti.Filmin öne çıkan karakteri Rahibe Valak oldu ve solo filmi geldi.Crocked Man filmi içinde ön hazırlıklar yapıldı.James Wan başka projelere yoğunlaşınca ilerleyen yıllara ertelendi.Önümüzdeki yıllarda Crocked Man filmi izleyeceğiz.

Korku Seansı 2'nin senaryosunu Carey W.Hayes ve Chad Hayes beraber yazdı, James Wan yönetti.Vera Farmiga, Patrick Wilson ikonik rollerini tekrar canlandırdı.Madison Wolfe, Frances O'Connor başrollerde oynadı.IMDB puanı:7.3 oldu.

Annabelle 2:Creation-Kötülüğün Doğuşu -2017

İlk filmin büyük başarısının ardından ikinci filmin çekilmesine karar verildi.Annabelle bebek, Korku Seansı serisinden sıyrılarak başlı başına bir korku ikonu olmuştu.

Annabelle 2 birçok devam filminde gördüğümüz gibi farklı bir konu farklı oyuncular üzerinden ilerledi.Oyuncak bebek yapımıyla uğraşan bir adam ve eşi mükemmel bir aile hayatı yaşarken bir trajedi yaşarlar.Küçük kızları hayatını kaybeder.Aradan yıllar geçer ve oyuncakçı Samuel ve eşi Esther evlerini rahibe Charlotte ve yanındaki yetim kız çocuklarına açarlar.Ölen çocuklarının acısını bu şekilde hafifletmeyi düşünürler.

Annabelle 2:Kötülüğün Doğuşu filminin senaryosunu Gary Dauberman yazdı, David F. Sandberg yönetti.Stephanie Sigman, Miranda Otto, Lulu Wilson başrollerde oynadı.IMDB puanı:6.2

The Nun- Dehşetin Yüzü-2018 



İlk defa Korku Seansı 2 de tanıştığımız Rahibe Valak'ın kendi solo filmini 2018 yılında izledik.Film Korku Seansı serisinden bağımsız olarak farklı bir senaryo ile karşımıza çıktı.

Romanya'daki bir  manastırda yaşayan genç bir rahibenin intihar etmesi ile başlayan olaylar sonrasında bir rahip ve çırağı bu manastıra gönderilir.İkilinin amacı olayı araştırmaktır.İkili, manastırın korkunç sırrını keşfedecektir.Karanlık ortamı ve dini teması ile bu filmde beğenildi.Korku Seansı serisinin yıldızı Vera Farmiga'nın kardeşi Taisa Farmiga bu filmde başrol oynadı.

Filmin senaryosunu Gary Dauberman  yazdı, Corin Hardy yönetti.James Wan yapımcı olarak yer aldı.Taissa Farmiga'nın yanı sıra Demian Bichir, Bonnie Aarons başrollerde oynadı.Aarons Rahibe Valak rolünü bu filmde de başarılı şekilde canlandırdı.IMDB puanı:5.3 oldu.Devam filmi The Nun 2'yi 2023 sonbaharında izleyeceğiz.

Annabelle 3- Comes Home- Eve Dönüş- 2019

Annabelle serisinin üçüncü filminde ilk iki filmden farklı olarak Ed ve Lorraine çifti yer alıyordu.İkili bebeği gerçek hayatta da var olan kendi müze evleri Occult Museum'a getiriyordu.Occult Museum şuan Amerika'nın Monroe şehrinde bulunuyor.Warren'lar, çalıştıkları 10 binden fazla paranormal vakalardan topladıkları lanetli nesneleri bu müzede biriktirdiler.İblis bilimci ikili araştırdıkları her vakadan, şeytani bir güç tarafından ele geçirildiğini düşündükleri nesneleri burada topladı.Müzenin en tehlikeli objesi Annabelle dolap içinde kilitli olarak sergileniyor.

Annabelle 3-Eve Dönüş, bir odaya kapatılan lanetli bu bebeğin diğer kötü ruhları harekete geçirmesi ile yaşanan olayları konu alıyor.Ed ve Lorraine çifti oyuncak bebek Annabelle'nin yarattığı yıkımı durdurmak için onu evlerine getirmeye karar verir.Bebeği kutsal bir camın arkasına koyar ve yardımını istedikleri bir rahibin kutsal duasıyla kapatırlar.Alınan önlemler Annabelle'yi durdurmaya yetmez.

Gary Dauberman filmin senaryosunu yazdı ve yönetti.Vera farmiga ve Patrick Wilson'un yanı sıra Mckenna Grace, Madison Iseman ve Katie Sarife başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.9

The Curse Of La Llorona-Lanetli Gözyaşları-2019 

Meksika kökenli ve Latin Amerika ülkelerinde çok bilinen bir efsane, Ağlayan Kadın efsanesi.Çocukları korkutmak, onlara söz dinletmek için anlatılan bu hikayede, maria adında güzel bir kadının iki çocuğunu boğarak öldürmesinin ardından kendini nehire atarak intihar etmesi ve bu yüzden arafta kalması anlatılır.Maria'nın ruhu sonsuza kadar dünyada dolaşıp çocuklarına ağıt yakmaya mahkum edilmiştir.Lanetli Gözyaşları, bu efsaneyi temel alıyor.


Anna Garcia, 1973 te Los Angeles'ta yaşayan bir sosyal hizmetler görevlisidir.Elindeki davalardan biri onu oldukça zorlamaktadır.Davanın derinliklerinde yatan ürkütücü doğaüstü güçler kendi ailesinin başına gelenler ile benzer izler taşımaktadır.Zaman ilerledikçe işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Filmin senaryosunu Mikki Daughtry ve Tobias Laconis yazdı, Michael Chaves yönetti.Linda Cardellini, Roman Christou, Jaynee-Lynne Kinchen başrollerde oynadı.IMDB puanı:5.3

 The Conjuring 3- The Devil Made Me Do It- Katil Şeytan-2021

16 Şubat 1981'de Arne Cheyenne Johnson, ev sahibi Alan Bono'yu defalarca bıçakladı ve bunu şeytanın yaptırdığını söyledi.The Conjuring 3:Devil Made Me Do It, Warren çiftinin başka bir paranormal araştırması olan  bu yaşanmış gerçek olayı konu aldı.

Filmde, 1981 yılında iblis bilimciler Ed ve Lorraine çifti, Connecticut'taki Brookfield kasabasında, şeytan tarafından ele geçirildiği düşünülen bir gencin cinayet zanlısı olduğu davayı araştırıyor.Şeytan tarafından ele geçirilen bir çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışan çift, kendilerini beklenemdik durumlar içinde bulur.Çocuğun ruhunu kurtarmaya çalışırken, geçmişten günümüze uzanan daha karanlık bir sırrın ortaya çıkmasına sebep olurlar.

David Leslie Johnson-McGoldrick filmin senaryosunu yazdı, Michael Chaves yönetti.Ruairi O'Connor, Sarah Catherine Hook başrollerde oynadı.IMDB puanı:6.3



The Conjuring-Korku Seansı evreni ilerleyen yıllarda yeni filmler ile genişlemeye devam edecek.Gelecek filmler arasında The Conjuring 4, The Nun 2, The Crocked man şuan bildiklerimiz.Yeni filmlerin haberini alır almaz paylaşıyor olacağız.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad

Bottom Ad